Wysłany: Wto Mar 11, 2014 21:06 [MG F] Czy czestym problemem w mg są pękające głowice ???
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Zabieram się za uszczelkę głowicy mam już wszystkie części wraz z podwójną uszczelką płynem olejem śrubami itp
i tutaj jest moje pytanie czy jest to częsty problem pekanie głowicy w moim przypadku był to płyn w oleju a aktualnie przebywam w Holandii a tutaj chcą 280 euro za planowanie plus sprawdzenie itp a ja mam załatwione za 100 euro tylko ze bez sprawdzenia co mi poradzicie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 11, 2014 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak nie przegrzałeś go ostro, to planuj i składaj. Osobiście nie słyszałem o jakimś nagminnym pękaniu tych głowic, a jak się ewentualnie coś okaże, to w Polsce śmiało za 100 euro kupisz drugą głowicę.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jak płyn poszedł do oleju to ja osobiście bym rozebrał cały silnik, bo jeśli poszło dużo płynu to już nie było właściwego smarowania i może się okazać, że w niedługim czasie padnie smarowanie i coś się zatrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum