Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 2002
Witam Mój problem zaczął się od kilku dni kiedy to ciężko zaczęło mi odpalać auto. Pewnego dnie chcąc go odpalić załapał z dwa razy po czym zgasł. teraz już w ogóle nie zapala. proszę o poradę
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 15, 2014 08:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Iskra na świecach jest. Dziwnie coś słychać pompkę paliwa czy to może być to ? Jeździłem ostatnio praktycznie do końca paliwa. I moje pytanie czy mogło napchać jakiegoś syfu i zablokować układ ?
jeżeli chcesz sprawdzić czy pompa działa i czy wogóle paliwo dochodzi to nie musisz ściągac baku całego.Po prostu demontujesz listwe ktos siada za kółko i zaczyna kręcić silnikiem.Jeżeli jest mgiełka to oznacza że pompa jest dobra i paliwo dochodzi.Wtedy przyczyna jest jedna jedyna.taki kabelek od alternatora albo ci sie poluzował albo już odpadł i dlatego nie zapala.tez to miałem juz 3 razy więc tylko kabelek przylutowałem wsiadłem i chwycił od strzała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum