Należy sobie także zadać pytanie po jakim czasie się ono wyciera, w zasadzie nie drewno a lakier na nim, ja 3 lata temu kupilem używkę tzw. "igłę" (zero śladów użytkowania) i do tej pory nie widać żadnego wytarcia. A wiadomo że nasze R wieczne nie są, to już nastoletnie auta zatem taka kiera drewniana raczej przeżyje samochód.
Dodatkowo przy drewnianej kierownicy elementy z eko sktóry są o wiele rzadziej macane przez kierowcę, więc także na nich zużycie będzie mniej widoczne niż na kierownicy w pełni "skórzanej"
Należy sobie także zadać pytanie po jakim czasie się ono wyciera, w zasadzie nie drewno a lakier na nim, ja 3 lata temu kupilem używkę tzw. "igłę" (zero śladów użytkowania) i do tej pory nie widać żadnego wytarcia. A wiadomo że nasze R wieczne nie są, to już nastoletnie auta zatem taka kiera drewniana raczej przeżyje samochód.
Dodatkowo przy drewnianej kierownicy elementy z eko sktóry są o wiele rzadziej macane przez kierowcę, więc także na nich zużycie będzie mniej widoczne niż na kierownicy w pełni "skórzanej"
Mam kierownicę z drewnem gdzieś czytałem ,że jedynie kierownica ma prawdziwe drewno ,pozostałe to imitacja ,w/g mnie reszta to co napisał kolega wcześniej to prawda ,kierownica z drewnem ,duużo dłużej da radę ,ja mam od momentu zakupu auta (pięć lat ) auto ma trzynaście i ZERO przetarć na skórze,fakt drewno jest trochę jaśniejsze od reszty (nieznacznie),ale myślę ,że to tez po części efekt zwiększonej podatności na działanie promieni słonecznych
Myślę ,że warto się w taką "uzbroic" efekt wizualny...bez porównania! (na plus )
Raczej nie okleina a fornir, taka mała różnica Kiedyś na discovery oglądałem program jak się takie kiery robi i tam także drewniane kółko było fornirowane odpowiednim wzorkiem a następnie lakierowane. Podobnie jest z deską w R75 sprzed 2003r potem był plastik. Reszta elementów typu zaślepki (np. od tacki) to we wszystkich modelach plastik z imitacją drewna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum