Wysłany: Czw Mar 20, 2014 22:29 [Rover 214] olej z płynem chłodniczym w filtrze powietrza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam
Mam problem z Roverem 214 8V. Olej ma kolor kawy z mlekiem, czyli prawdopodobnie padła uszczelka pod głowicą. Ale jest jeszcze jeden problem, cały dolot z przepustnicą i obudową filtra powietrza jest pokryty mieszanką oleju z płynem chłodniczym. Czy to normalny objaw przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą, czy jest to od czegoś innego?
Proszę o poradę.
Z silnika spuściłem olej, wyszło ok 7-8L mieszanki oleju z płynem chłodniczym. Dodam, że samochód nie miał mocy i mocno kopcił.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 20, 2014 22:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Mar 20, 2014 22:39
Robert93, mój mechanik pokazywał mi dolot z golfa, był tak zapchany tym dziadostwem, że ledwo powietrze dochodziło, a silnik był w nim całkowicie sprawny. Nawet przy sprawnym silniku troche tego syfku się zbiera, przy wywalonej uszczelce jeszcze więcej.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Czym najlepiej wyczyścić cały silnik i dolot z tej mieszanki oleju i płynu chłodniczego?
Są do tego specjalne preparaty, czy wystarczy tylko to zebrać szmatką?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum