Wysłany: Nie Gru 14, 2008 19:36 [R111] Skrzypienie
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1996
Ostatnio zauważyłem dziwne skrzypienie wydobywające się z okolic tylnego, lewego koła. Wie ktoś co to może być? Bardzo mi to przeszkadza. Nie jest to jakieś głośne skrzypienie, ale irytuje mnie to i chciałbym to zlikwidować. Z góry dzięki piękne za pomoc.
_________________ >: 4 8 15 16 23 42
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 23:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 17:20 Re: [R111] Skrzypienie
Bobas111 napisał/a:
Ostatnio zauważyłem dziwne skrzypienie wydobywające się z okolic tylnego, lewego koła. Wie ktoś co to może być? Bardzo mi to przeszkadza. Nie jest to jakieś głośne skrzypienie, ale irytuje mnie to i chciałbym to zlikwidować. Z góry dzięki piękne za pomoc.
witaj co miesiac powinienes napuszczas go smarem gdzies to w tyle sa jakies zawoki w ktore sie wpuszcza z obu kolach i przesaje skrzypiec mialam cos takiego
Poza tym, gdy już piszczy jest za późno na smarowanie bo sworzeń wyciera gniazdo wahacza. Należy go wymienić, a nie wpychać co miesiąc smaru bo wytrze tak że będzie trzeba regenerować, lub wymienić wahacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum