Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 16:17 [R620SDi]Po raz kolejny odcina obroty i znika moc
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Po raz kolejny pomocy.Znów zaczęły się cyrki z odcinaniem mocy.Teraz jak auta nie ciągnę więcej niż 3200-3300 obr to idzie normalnie.Jak go na 2 biegu przeciągnę do 3800 to jest szarpnięcie i kręci się tylko do 3000 i to strasznie mulasto.Ja już nie mam pomysłu co mu się może dziać.Proszę o jakieś sugestie.Komp nic nie pokazuje,kąt wtrysku 3,5,turbo luzów nie ma bo sprawdzałem,układ dolotowy szczelny.Nie mam już pomysłów.Filtry wymienione,olej też przed wczoraj.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 16:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Nie Mar 23, 2014 09:55
Tandemsdi napisał/a:
auto wchodzi w tryb awaryjny.
jaki tryb awaryjny? przeciez turbo jest sterowane mechanicznie
co do tematu to kazde podobne problemy w moim przypadku byly powodowane wlasnie paliwem. jesli masz jeszcze stare przewody, to wymien sobie na gumowe - zrobisz to sam i problem juz nie powroci. polecam tez dac dluzszy powrot i zastosowac filtr 839/1 bodajze z vw - nie bedziesz mial problemow zima
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum