Wysłany: Sro Kwi 09, 2014 15:50 [620Ti] Jak rozebrać kostkę od czujnika temperatury
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Siemanko mam problem .. Rozwalił mi się kabel od wentrylatorów zaraz przy kostce i najlepszym rozwiązaniem było by ten kabel po prostu z kostki wyjąć i zarobić od nowa tak aby to było jak powinno.. Teraz tylko pytanie jak wyjąć stare kable.. Ciągnąć na chama nie chce (a może to sposób?).. Poradźcie coś
Ja bym szukał raczej od strony styków, czesto jest tak, ze trzeba wsunac cienki srubokret w odpowiednie miejsce, wtedy naciska sie wystajacy "wypustek" i wtedy styki da sie cofnąć do tyłu, ale niestety nigdy tego na wtyczkach tego typu nie testowałem.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
na razie ja w "pisdu" wyciąłem z auta i leży koło mnie i zaraz bede próbować coś z tym zrobić..
Jak coś to dam znać
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2014 22:51 ]
UP
Kostka jest nie rozbieralna.. Tzn. można rozebrać ale ja nie mam czym tj. wtyki trzeba ścisnąć do siebie i spróbować to wytargać aczkolwiek nie wiem czy to się uda komukolwiek
(co ciekawe po wpisaniu jej numeru wyskoczyły mi tylko wyniki z Jaguara XJ 308/351, więc kostka pochodzi z Jaga hue hue hue.. A mówiłem, że R to budżetowa wersja Kocurrrka)
Więc jako, że ją wyciąłem zrobiłem uniwersalną kostkę
Pojechałem do elektronicznego.. Kupiłem dwie wsuwki męski.. Takie o:
wsunąłem je na bolce i na razie pojeździłem autem i się nie grzeje .. haha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum