Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 17:48 [R75] Nie świeci lewe światło mijania
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Przegladam forum, ale nie mogę wtrafić na swój problem, albo źle szukam.
Otóż nie świeci mi lewe światło mijania.
Do wczoraj świeciło, wieczorem wracam do domu, patrzę na wyświetlacz a tam pokazuje mi się kontrolka od przepalonej żarówki, okazuje się właśnie to lewe przednie.
Padało, mówię a jutro wymienię żarówkę. Rano wsiadam do auta, odpalam i żarówka świeci, pojechałem do pracy, po południu wracam, dalej świeci, jest ok.
Aż do tej pory, znów kontrolka, więc wymienaim żarówkę, ale ona ok, sprawdzam wtyczkę próbówką i nie ma prądu w wtyce. Przez chwilę się pokazał i znów nie ma.
Co może być przyczyną?? Złamany kabelek?
Gdzie wogóle one prowadzą, idą jakby do światła drogowego a dalej>??
Problem rozwiązany, po dostaniu się do modułu SLM, okazało się, że wtyczka była nie do końca zapięta, tylko wcisnięta..
_________________ Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez czort Sob Kwi 12, 2014 14:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 18:41
Tzn, jak odłacze wtyczkę od modułu, bo chyba inaczej nie sprawdzę, to w samym LSM ( włączniku) jak mam sprawdzic napiecie??
Troszke za dużo dla mnie, chyba...
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 19:37
Dzięki SeniorA, Jutro sprawdzę. Jeśli nie uda mi się sprawdzić, wyczyszczę gniazdo, wtyczkę jakimś kontaktem.
Może pomoże.. bo jak nie to pewnie nowa używka,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum