Dopadło i mnie Check Engine,zaświeciło się 2 dni temu kilka razy w ciągu jazdy,za każdym razem dosłownie na kilka sekund i zgasło,nic poza tym się nie działo.Wczoraj i dzisiaj nie zaświeciło się ani razu.Podjechałem dzisiaj podpiąć pod kompa i wyszedł błąd P1255 Pre Fuel Rail Pressure Sensor ,czyli jest czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtrysków?
Szukałem na forum kodów błędów,ale wszędzie pod nr błędu P1255 widnieje usterka:Pedal Correlation PDS2 and LPDS Low.
Dlaczego u mnie pokazało P1255 Pre Fuel Rail Pressure Sensor?
Widziałem różne wersje interpretacji kodów. Na tym forum i na kilku innych, powtarza się temat czujnika ciśnienia. Po wymianie (podmianie) błąd znika. Zatem z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że o ten czujnik chodzi. Oczywiście mogę się mylić. U mnie z silnikiem benzynowym do diagnozowania błędów świetnie sprawdza się program Torque, z którego korzystam. Nie wiem jak w dieslu....
Bledy P1xxx sa bledami generycznymi producenta. Opisy sie zgadzaja.U jedych to czujnik na listwie u innych to moze byc czujnik pedalu przyspieszenia a np.volvo to czujnik temperatury
Patrząc na te aukcje to obydwa mają ten sam Part Number. Różnią się numerem seryjnym, ale to nic dziwnego. Więc jeśli Twój ma identyczny PN (0281002475) to będzie pasować.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie miałem jeszcze potrzeby się do tego dobierać, ale jeśli się dobrze orientuję to jest to ten czujnik zamontowany na końcu listwy wtryskowej po prawej stronie (z perspektywy osoby stojącej przed maską). Na pewno będzie trzeba zdjąć pokrywę silnika i być może też kolektor. Najprościej sprawdzić w RAVE.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum