Witajcie, czy moze ktos z was przerabial temat zmiany pompy na wydajniejsza? Bo u nas w roverkach chyba sa pompy 15/6 o ile sie nie myle? Zmieniam teraz heble na wieksze przewody w oplocie i dla koncowego efektu pomyslalem o pompie 1" np z preludy 2.2 vti. czy moze ktos wie czy wszystko pasuje rozstaw srubek ten sam itd? I drugi pytanie czy do zacisku od preludy 2.2 vti do ori pompy beda pasowaly przeowdy z civica 92-95??
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 16, 2014 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też szukam. Znalazłem coś takiego na sieci, ale nie wiem dokłądnie od jakiej to Hondy Civic... Napisane że civic EJ2, ale jak szukam na sieci z V gen. pomp to takiej nie mogę znaleźć (mają w mocowanie lustrzanie umiejscowione).
"Pompa hamulcowa 1 cal, bez serwa, pasuje na serwo 15/16."
Praktycznie wszystkie pompy pasują z hondy. Kwestia tylko przewodów hamulcowych bo wyjścia są w różnych miejscach.
1' był w 5D VTi, pralce VTi, ATR, ITR i paru innych modelach. Najwięcej pomp jest właśnie z 5D VTi.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Zwróć uwagę na usytuowanie otworów do przykręcenia do serva. W większości, które oglądałem jest to układ jak poniżej (lewy otwór wyżej i drugi po skosie). A w Roverze jest tak jak w pompie powyżej (lewy otwór niżej i drugi po skosie).
Chętnie zobaczyłbym jakąś pompę na alledrogo 1'' pasującą do R200... Jak masz taki link to poproszę...
Taki, że nie chce mi się regulować, zmieniać, dopasowywać skoku pedału hamulca w sytuacji gdy serwo będzie inne (większe, mniejsze) od oryginalnego... Dlatego chcę wymienić samą pompę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum