Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 13:13 [620 SDI LUX] skrzynia biegów do wymiany czy jakis drobiazg?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Wczoraj wieczorem miałem kurs do Holandii, jechałem po kolegów bo z urlopu wracali. Dojechałem do Szczecina bo musiałem jeszcze do znajomego po coś podjechać i stanąłem na światłach, zapala się zielone ja wbijam jedynkę a on mi gaśnie. Wbijamj eszcze raz też. Mówie - a spróbuje z dwójki - gaśnie. Po chwili skapnąłem się że to nie jest 1 i 2 tylko 3 i 4. Nie mogłem wbić 1 i 2 tak jakby się te biegi gdzieś w lewo przesunęły i nie mogłem ich "sięgnąć", więc wracam na chate jakoś dojechałem, 5 bieg też później ledwo co wchodził... Zauważyłem też że jak wbiłem tą moją 3,4 wsteczny albo tąpiątke, to gałką od zmiany biegów mógłbym bigos mieszać, na każdym wbitym biegu ona byla tak luźno że robiłem koło wręcz. Luz to byl taki luźny, że po całej skrzyni latał.
Jak myślicie, co może być przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 13:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest kosztowne ... samemu to za kilka PLN na tyle naprawisz, zeby jeździć. Jakbys przeczytał artykuł to bys się dowiedział .... jak chcesz troche lepiej to naprawić, to można tulejki krzyżaka dotoczyć za kilkadziesiat PLN i wtedy poskładać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum