Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Zakupiłem nowe opony w dobrej cenie ale 50 wysokość a jak nie kombinować z przodu dotyka amortyzatora. Czy mozna założyć taka kombinacje jak 205/45 przód i 205/55 tył ? Z tylu mieści sie jak ulał i mi to pasuje ,ale niewiem czy taki zabieg nie bedzie odczuwalny w prowadzeniu??? proszę o szybka odpowiedz bo jak najszybciej muszę zmienić koła na letnie gdyż zimowek zaczyna brakować Pozdrawiam Patryk.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 12:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sco77y, przy normalnej emeryckiej jeździe będzie ok, przy ostrzejszej jeździe możesz się mocno zdziwić zachowaniem samochodu, nie wiem jak jest w 160 ale może też być problem z działaniem ABSu
Jeśli chcesz czasami ostrzej pojeździć powyżej 50km/h odpuść różne rozmiary opon,
do ostrzejszej jazdy 4 opony tej samej firmy, ten sam bieżnik, podobny rocznik i zużycie
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 21:58
Kozik napisał/a:
sco77y, przy normalnej emeryckiej jeździe będzie ok, przy ostrzejszej jeździe możesz się mocno zdziwić zachowaniem samochodu, nie wiem jak jest w 160 ale może też być problem z działaniem ABSu
Jeśli chcesz czasami ostrzej pojeździć powyżej 50km/h odpuść różne rozmiary opon,
do ostrzejszej jazdy 4 opony tej samej firmy, ten sam bieżnik, podobny rocznik i zużycie
Poważnie? Ja słyszałem, że jak już to na przedniej osi powinny być opony tej samej firmy, a z tył mogą być innej ale po obu stronach takie same. Czyli 2 komplety róznych firm, jedne na przód drugie na tył
j0zek, nie rozmawiamy tutaj o przepisach a o prowadzeniu, testowałem przez wiele lat różne konfiguracje i mówię o swoich odczuciach.
żeby auto było przewidywalne to powinno być tak jak napisałem wyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum