Wysłany: Czw Maj 01, 2014 17:38 [r45] Biały dym po wymianie kolektora ssącego
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam, wczoraj oddałem swojego roverka do mechanika/gazownika, który miał mi wymienić kolektor ssący i przewiercić dysze wtrysków do głowicy bo w kolekotrze były, po wymianie i zamontowaniu dysz auto kopci na biało jakbym odpalał starego ziła... auto zostało u mechanika, ale nie wiem co to może być ? dodam, że pojawił się olej u wylotu rury wydechowej ... ( miesiąc temu była wymieniania uszczelka pod głowicą. Silnik 1.6, przejechane 120 000, rocznik 2002... Już mi ręce opadają na te auto
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 01, 2014 17:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prawdopodobnie zalewa cylinder przez uszczelkę ssącego, do tego ubytek płynu pewnie duży i po odpaleniu zanim wypali płyn chodzi jak traktor i dymi
ja to przerabiałem przy wymianie uszczelki pod głowicą nie chciało się wymienić mechanikom uszczelki kolektora za parę złoty i na@#$ali mi tam silikonu różowego i tak oddali auto, po paru tygodniach myślałem, że znowu uszczelka, ale na szczęście znalazłem kompetentnego mechanika który ogarnął temat - objawy identyczne jak HGF poza majonezem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum