Wysłany: Pią Maj 09, 2014 18:00 [Rover 214Si] Sposób na odkręcenie koła pasowego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam,
chcę wymienić rozrząd, lecz jak próbuję odkręcić śrubę koła pasowego wału korbowego, pomimo próby wbicia piątego biegu oraz trzymaniu pedała hamulca nie trzyma to skutecznie, obróci się o pól obrotu następnie zablokuje. Znacie jakiś sposób ?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
klucz pneumatyczny, śrubokręt w kolo zamachowe( chyba trzeba wyjąc rozrusznik i srubokręt zachaczyc o wieniec zębaty). Ja odkręcałem na 5 biegu, puszczasz sprzęgło zaciągasz ręczny i naciskasz hamulec "nożny", druga osoba odkręca śrubę. troche sie obrucił wał ale po chwili się odkręciło .poszło zwykła grzechotką 1/2 cala. Najlepiej zablokować koło zamachowe jak nie idzie.
[ Dodano: Sob Maj 10, 2014 15:01 ]
to tylko 205 Nm chyba że ktos dowalił na klej. W 'hankach" to normalne
zdejmij prawe kolo. Nałóż nasadkę na śrubę do tego wyprowadz przedłóżki poza błotnik. Przedłózki oprzyj na kobyłce ustawionej na wysokości sruby. Do tego porządny klucz i po sprawie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum