Wysłany: Wto Maj 20, 2014 21:38 [ R 45]świece zalane płynem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie , bardzo proszę o pomoc w ustaleniu winowajcy,
po przeczytaniu kilkudziesięciu postów,odważyłam się zwrócić do Was ze swoim problemem
ze swoim roverkiem obchodzę się jak z przysłowiowym jajkiem; nie kręcę jak jest zimny, nie wkręcam powyżej 3,5 obrotów, staram się wszystko wymieniać na czas,przystępując do meritum,
około 10 tyś km temu robiłam głowicę, parę dni temu wymieniałam, wszystkie płyny ustrojowe, filtry i rozrząd z osprzętem ( na szczęście mam gwarancję ) i zaczęły się problemy;
1 dnia szarpał na 1 i 2 biegu na gazie ( okazało się ,że spadł 1 wężyk)
2 po sprawdzeniu świec ( przejechały 10tyś km-były w normie) i przedmuchaniu gniazd oraz zamontowaniu wężyka
zaczął szarpać na każdym biegu i to na benzynie ( przed rozrządem śmigał lepiej na gazie niż na benzynie),
sprawdzono ustawienia rozrządu, wymieniłam przewody i cewki, problem nie znikł
- brak oleju w płynie,
-brak mazi w oleju
- ciśnienie trzyma,
- nie kopci,
-nie przegrzałam silnika
- przed tymi zdarzeniami nie miałam ubytków w płynie chłodzącym
po dłuższym postoju , i odpaleniu wypluł z wydechu trochę wody, silnik nierówno pracuje,
-- pojawił się płyn w świecach,
- po zdemontowaniu kolektora - pełno płynu ( nie opróżniałam układu chłodzenia)
- popsuta nagrzewnica ( płyn od strony pasażera)
Bardzo proszę o ewentualne sugestie przyczyn takiego stanu, czy to uszczelka kolektora, kolektor, chłopcy od rozrządu coś po...szyli, czy ponownie głowica?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie w rozwiązaniu problemu
Ostatnio zmieniony przez Argus Sro Maj 21, 2014 16:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 20, 2014 21:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
identyczne objawy miałem przy walniętej uszczelce kolektora ssącego - zalane cylindry i wszystkie skutki z tym związane (zalane 1-2 gary, duże ubytki płynu itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum