Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 17:50 [MG ZS] Rozrusznik , czy taki sam jak w innych modelach R ?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam,
niestety spotkała mnie dziś nie miła niespodzianka...ulewy dały się we znaki mojemu MG.
Po przyjechaniu do domu , niestety jazda zmuszała do drogi przez mega kałuże auto już więcej nie odpaliło. Po przekręceniu stacyjki nie ma żadnej reakcji ze strony rozrusznika ...słychać załączanie pompy paliwa , kontroli się świecą ale rozrusznik nawet nie bzyknie :-(
Domyślam się , że zalał się i padł :-(
Powiedzcie czy rozrusznik do MG ZS 180 pokrywa się z innym z rodziny Roverków ? Czego szukać
Please o pomoc , pozdrawiam Armandoo
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najpierw zobacz czy Ci nie spadła z rozrusznika wsuwka, ewentualnie nie ma jakiegos niekontaktu. Miałem to samo i okazało się, że była obluzowana. Może strumień wody ją zsunął. Zdejmij, psiknij kontaktem, lekko kombinerkami ściśnij/popraw żeby nie bylo luzu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum