Wysłany: Sro Maj 07, 2014 11:31 [R75 Tourer] Problem z klapą bagażnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem 75 w kombi, ostatnio mam problem z klapa bagażnika, nie da rady sie jej otworzyć, ani z pilota ani z przycisku w kabinie, zamka na kluczyk nie ma w klapie. Sama szyba otwiera się bez problemu. A jak odłączę i podepnę z powrotem akumulator to klapa się otworzy ale jak zamknę to znowu się zacina Miał ktoś kiedyś coś podobnego bo nie chce mi się za każdym razem odpinać akumulatora
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 07, 2014 11:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sro Maj 07, 2014 12:34
omopl, padł przycisk w blendzie, albo nie styka.
1.Otwierasz okno, otwierasz schowek na trójąt, po prawej stronie masz linkę - ciągniesz za nią i masz otwarty bagażnik.
2. Demontujesz blendę, oczywiście od środka, pierw śruby pod trójkątem, później dwa plastikowe wkręty i reszta trzyma się na zatrzaskach.
3. Nie pamiętam jak było z blendą ale pierw trzeba odkręcić zamek, filozofii tam nie było, obyło się bez instrukcji. Zresztą sam zobaczysz,
Przycisk który blokuje znajduje się pod gumową osłoną.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Nie Maj 11, 2014 18:47
Jeżeli po odpięciu akumulatora wszystko działa, to sam wyłącznik pod blendą musi być ok, chyba coś sie w komputerze namieszało. Może gdyby tak zresetować komputer. Miałem podobny problem z otwieraniem, ale u mnie był uwalony kabelek przy wyłączniku (podobny do krańcówki).
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
a mi sporadycznie się zdarza ze sie nie otwiera i wtedy przekręcam kluczyk i kilkakrotne naciśniecie przycisku otwierania kolo kierowcy działa. czasem faktycznie trzeba nacisnąć szybko 4-5 razy.
nie ruszam i nie drążę bo zazwyczaj działa ok
Sory ze odpisuje dopiero teraz ale dopiero dziś zajrzałem do tej blendy. Po jej ściągnięciu przeczyszczeniu i psiknięciu WD, mogę już otwierać bagażnik ale muszę czasami kilkukrotnie próbować bo nie za każdym razem załapuje ten przycisk na blendzie. Jak się zepsuje na amen to wtedy ją wymienię. Dzięki wielkie za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum