Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, szukam zaufanego warsztatu w pobliżu Tychów w którym mogę zregenerować pompę wtryskową i dokonać wszystkich niezbędnych regulacji z tym związanych. W bosh service w Tychach krzyknęli za to 600zł. Da się to zrobić gdzieś taniej?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 30, 2014 15:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem ten sam problem. O dobrego pompiarza ciężko, a jak już znajdziesz to koszta sakramenckie. Też kupiłem używkę i jestem zadowolony. Autko chodzi jak należy. Tylko był problem ze znalezieniem. Sporo tych pomp na allegro, ale jeśli chcesz to zrobić taniej to musisz zwrócić uwagę na to żeby była zablokowana (czyli wyciągnięta nakrętka spod śruby blokującej z przodu i dokręcona) bo inaczej i tak i tak ktoś Ci ją będzie musiał odpowiednio ustawić. Ja sam pojechałem do Bytomia gdzie znalazłem i sam wyciągałem, bo nie mogli mnie zrozumieć przez telefon jak to odpowiednio zrobić, a to naprawdę nic trudnego. POZDRAWIAM.
Bez umiejętności i sprzętu pompiarza raczej nie. Na kółku od pompy nie ma klina i jak nie zostanie zablokowana przed zdjęciem kółka to nie będziesz wiedział kiedy jest ustawiona na pierwszy, ja bym sobie z ustawieniem nie poradził. Jeśli potrafisz samemu to szczerze gratuluje.
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Nie Cze 08, 2014 19:23
nie ma klina, ale jest miejsce na klin, wiec w kazdej uzywce bedziesz mial slad, ktory wlasnie wykorzystalem do zamontowania - wystarczylo poznaczyc i zlozyc - nic wiecej nie robilem i do dnia dzisiejszego dziala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum