Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Cześć,
zabrałem się za wymianę rozrządu i mam kilka pytań:
W jaki sposób mam wyjąć stary i założyć nowy pasek? Z tego co widzę będę musiał odkręcić mocowanie silnika u pewnie go opuścić, czy może lepiej trochę podnieść? Nie mam kanału, jedyne czym dysponuję, to podnośnik hydrauliczny. Poradziłem już sobie z wyjęciem pompy wody, z włożeniem nowej też nie powinno być problemu, chyba, że macie jakieś uwagi, co do jej mocowania. Do czego służy taka gumowa zaślepka dostarczona razem z pompą?
Będę również wymieniał uszczelki wałka rozrządu. Zakupiłem takie:
Czy będą dobre? Jak kiedyś wyjąłem wałek, to miałem dwie uszczelki, ale obie czarne... I czy ktoś mi może powiedzieć jak je założyć? Czy może będzie to jakoś na uszczelce oznaczone? Mam wrażenie, że poprzednim razem na odwrót założyłem uszczelkę, bo obudowa rozrządu jest cała w oleju. Czy uszczelki można wymienić bez ściągania pokrywy zaworów i obudowy wałka?
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam, Benek.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 11, 2014 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum