Wysłany: Czw Cze 12, 2014 15:56 [r820 ti] Mody silnika .. jak zwiekszyc moc i czym
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam ponownie panowie czy ktos z was tuningował juz 220 ti albo 620 ti albo 820 ti prawdopodobnie samochod zostanie na wiele dłuzej u mnie jak planowałem , jezeli wypali mi z oc , moje pytanie chciał bym podkrecic moc do jakis 350 kucy jakie rozwiazania polecacie co wymieniac co dokładac itd aby osicagnac mniej wiecej taka moc . bardzo prosze o odpowiedzi na temat , chicał bym wystartowac pod koniec tego miesiaca z robota
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 12, 2014 15:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zobacz na hamowni ile teraz masz, potem dołóż MBC, ustaw na 0,9b i zobacz czy Ci to wystarczy. Moc, o której mówisz wymaga zakucia silnika, wymiany turbiny, IC, dolotu, wydechu, pompy paliwa, wtrysków i jeszcze masy innych rzeczy, do tego na sam koniec strojenie. Obstawiam, że koło 15k pln
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
jak byscie mogli to to powiedzcie jakie wtryski kupywac i jaka pompe paliwową bo to bd robił pod koniec tego miesiaca od tego zaczynam akurat . Co do silnika to mam 2 silniki od turbo i obydwa w znakomitej kondycji moze w tym co jest w aucie teraz tchoche popychacze graja jak nierozgrzany jest . . A co do zakucia silnika to słyszałem ze nie trzeba go zakuc bo jest mocny i 1.5 bara wytrzyma bez problemu i zadnych komplikacji
jak byscie mogli to to powiedzcie jakie wtryski kupywac i jaka pompe paliwową bo to bd robił pod koniec tego miesiaca od tego zaczynam akurat
to zależy w jaką moc celujesz, seryjne powinny do 300 starczyć.
Granat napisał/a:
A co do zakucia silnika to słyszałem ze nie trzeba go zakuc bo jest mocny i 1.5 bara wytrzyma bez problemu i zadnych komplikacji
1,5bara z jakiej turbiny? przy jakim IC, dolocie, wydechu? przy 1,5b z t25 masz piekarnik zamiast turbo jaki kol wydechowy? pod oem masz pare turbin z flansza t2, jesli rzezbisz barana to freestyle z doborem turbo
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum