czynnik ucieknie.
A jak sprawdzić przede wszystkim trzeba sprawdzić, czy z ciśnieniem w układzie wszystko w porządku. każdy klimaludek Ci to zrobi za parę groszy. Jeśli ciśnienia są w normie, a układ zachowuje się nieprawidłowo, to może (acz nie zawsze musi ) być wina czujnika.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
OK. Czynnik jest i ciśnienie też ok. A sprężarka sie nie załancza.
Da sie jakoś sprawdzić ten czujnik ? zmostkować na moment zeby komputer odczytał że jest Ok I pozwolił na uruchomienie klimy ?
w ten sposób dowiesz się tylko, czy sprzęgiełko sprężarki działa, cała reszta pozostanie zagadką. pominiesz czujniki ciśnienia i temperatury i całe sterowanie.
Czujnik to trzeba po prostu sprawdzić na schemacie które przewody są nim zwierane i zewrzeć, czy to we wtyczce, czy może do masy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
o jejku trzeba na tacy podać. Zerknij do RAVE, znajdź schemat, na schemacie czujnik, przy czujniku będzie numer wtyczki i przewodu w niej. znajdź w spisie wtyczek wtyczkę, Będziesz wiedział gdzie jest , jak wygląda i który numerek przewodu jest w którym miejscu. Mi się o tej porze już nie chce szukać
Nie Ogarniam tej klimy już. Nie działała wogóle a teraz działa non stop mimo wyłączonego panelu klimy Koło sprężarki kręci się non stop =/ Wypiołem czujnik ciśnienia i wtedy dopiero się rozłancza.
Dziwny przypadek =/ sam tego nie ogarniam. Będe musiał oddać go do elektryka. Panel klimatronik podmieniłem od innego r75 i też nie reaguje na włączanie/wyłączanie klimy. Działa non stop mimo wyłączonego panelu.
Bezpieczniki sprawdziłem i są ok. Przekaznik mhm.. ? przeczyścic jego styki czy dać inny..
Narazie nie mam takiego przekaznika. Ale wypiołem stary i zauważyłem że jest troche przytopiony przy jednym ze styków oraz gniazdo w skrzynce. Gdy stukne w przekaznik sprężarka sie rozłancza oraz załancza. Może on być przyczyną ciąglej pracy sprężarki Byłem u elektryka i stwierdził uszkodzenie w komputerze. "sterownik klimy"
ogarnij przekaźnik.... skoro słychać pstryk w przekaźniku i działa, a jest przytopiony to może akurat coś zwiera i działa cały czas. Na błędy w komputerze bym nie stawiał ostatnio mi pół auta by wymienili bo klima nie działała...
jak wyciągniesz przekaźnik to sprężarka przestaje chodzić?
Witam cyklistow i rowerzystow.Ja coprawda nie o czujniku cisnienia klimy ale o silniku wentylatora.Nie dzialajacy oddalem do fachowca,przy probie rozebrania zlamal mocowanie wiatraka a trzeba bylo wymienic tylko komutator i szczotki nie wyjmujc wirnika ale stalo sie.Oddal nie naprawiony.Gdybym wiedzial ze fachowiec taka du...a naprawil bym sam.Kupilem uzywke.Przyslali z zapewnieniem ze dobry na3kable moj byl na 4,trzbiegowy zamontowalem i chodzil 4 lata,do teraz.Moze ktos z kolegow ma nie potrzebny silnik 3 biegowy z nie uszkodzonym stojanem i nie spalonym wirnikiem, chetnie odkupie ,z dwoch zmontowalbym jeden.Moj stojan i wirnik sa w dobrym stanie plyta ze szczotkami tez ale nie moge wyjac oski.Dziekuje za pomoc. tel.505-111-857.
Tak jak wyciągne przekażnik to klima sie wyłącza. Jutro będe chciał kupić nowy przekażnik mam nadzieje ze dostane gdzieś taki. Otworzyłem stary i jest cały popalony w środku.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, zjarał mi sie przekażnik klimatyzacji w skrzynce pod maską, spalony przekażnik jest nie oryginalny i pisze na nim 20A, mam pytanie jaki ma byc oryginalny przekażnik "taki jak ma być" jakiej ma być wartości ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum