Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Po wymianie kompletnego rozrządu jakiś dziwny dźwięk z niego dobiega,mechanik twierdzi że to pasek i za jakiś czas się uciszy. Ale tak się zastanawiam jakim cudem pasek może wydawać taki dźwięk?
Zostawiłem dziś auto żeby sprawdzili dokładnie skąd ten dźwięk i stwierdzili że koło pasowe na wale korbowym ma bicie...ehh, gdzie takiego koła teraz szukać?
śmieszne. Zdejmij oba paski napędzane przez koło pasowe i zobaczysz że dźwięk nie ustanie.
Koło znajdziesz na alegru i w paru sklepach reklamowanych na forum, ale nowe jest deko drogie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja tam słyszę grające zawory, i szumiące łożysko alternatora. Pasek rozrządu też gdzieś momentami o obudowę trze. Jak poruszasz obudową to pewnie usłyszysz to dokładnie. Małe koło rozrządu ma bicie ? Nie wiem co trzeba by z nim zrobić zeby dostało bicia- to kawał litego metalu. Najpewniej chcą Cie naciągnać.
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum