Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 20:39
Raczej nie kupie oficjalne katalogi twierdzą że filtr p.pyłkowy nie występuje. Spróbuje coś zmajstrować... no chyba że ktoś ma namiary na takie filtry - będę zobowiązany
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 59 Skąd: Firley !!!
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 15:32
już kiedyś pisałem o tych małych wkładkach w podszybiu z prawej stron na ścianie grodziowej. Osobiście kupiłem normalny filtr kabinowy od VW i za pomocą nożyczek zrobiłem sobie z niego dwa najlepiej jest to wycięte obłożyć w gąbkę z klejem i siedzi w tych otworach już rok.
To ja jeszcze zapytam tak łopatologicznie, czy trudno się do tego dostać? I czy to jest przy tej ścianie grodziowej od środka samochodu czy od zewnętrznej strony?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 59 Skąd: Firley !!!
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 16:39
od środka nic nie zrobisz, musisz od zewnątrz. Demontujesz wycieraczki i podszybie. Kup sobie jakiś tani filtr np K1000, K1001 to akurat oplowski, K1006 vw golf III i dotnij sobie wg starych jak się nie rozpadły jeszcze, a brzegi oklej uszczelką z gąbki i po problemie
witam Panowie,
owego czasu dokopałem się do filtra kabinowego w swojej 620 w podszybiu (trzeba zdemontować wycieraczki i osłony) i zastosowałem filtr kabinowy z Golfa III (nie pamiętam szczegółów), trzeba było go skrócić na długości i ponownie przykleić uszczelkę na boku. Model można łatwo dopasować w sklepie ponieważ mają fajne katalogi z rysunkami i wymiarami. Znalazłem kiedyś tą informacje na forum i wykorzystałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum