Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem pierwszego w swoim życiu MG
Mam pytanie odnośnie spalania ponieważ wydaje mi sie trche za wysokie
Trasa przy ok 100-110km/h bez klimy spalanie 13,5 gazu
Miasto ok 18 przy naprawde spokojnej jeździe
Pytam bo moje poprzednie auto miało silnik 4.2 i w trasie potrafiłem zejsc na takie same spalanie jak MG 2.5
Z góry dzieki za odpowiedz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 08:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem pierwszego w swoim życiu MG
Mam pytanie odnośnie spalania ponieważ wydaje mi sie trche za wysokie
Trasa przy ok 100-110km/h bez klimy spalanie 13,5 gazu
Miasto ok 18 przy naprawde spokojnej jeździe
Pytam bo moje poprzednie auto miało silnik 4.2 i w trasie potrafiłem zejsc na takie same spalanie jak MG 2.5
Z góry dzieki za odpowiedz
Trasa około 11/16 lpg (jak jadę 180/190 km/h to bliżej 16, jak jadę około 100 km/h to bliżej 11)
Miasto od 14 do 16 lpg
Ja się podłączę pod ten wątek bo interesuje mnie jakie w rzeczywistości spalanie ma prawidłowo działający silnik MF ZT 190 w automacie w cyklu 100% miasto i 100% teren poza miejski ?
Wg instrukcji do R75 w automacie jest wymieniony tylko 180 (spalanie w mieście 16L/100KM), ale na mobile.de widziałem już kilka MG ZT 190 z automatyczną skrzynią.
Ja mam CDT i wg instrukcji spalanie powinno być na poziomie 10L u mnie jest 15-20% więcej, czy zatem taka sama reguła tyczy sie benzyny i taki 190 + automat to spalanie > 19L/100KM po mieście ?!
Nie robili 190 w automacie chyba, że ktoś sobie przeprogramuje, bo fabrycznie automat miał 180.
Nie można przeprogramować na 190 automatu tylko tak jak fabryka podaje 180, i ja mam województwa R na 180, manualna da się na 190
Napisałem tylko co wyczytałem bo sam nigdy oczywiście tego nie robiłem, na forach w UK ludzie piszą, że się da ale skrzynia biegów i tak będzie ograniczać, dlatego nie ma odczucia wzrostu mocy, a jedynie zwieksza się spalanie.
w sumie różnicy w spalaniu nie widzę, chodź zastanawiałem się czy to nie jest problemem, bo mi pali sporo, 17 to standard, ale gazu, na autostradzie do 130 km/h schodzi do 13 gazu. Benzyny nigdy nie zmierzyłem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum