Wysłany: Wto Cze 24, 2014 18:42 [R75] BMW CarSoft i uziemienie roverka
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Kupiłem sobie kabelek co ma być w założeniu kompatybilny z INPą i CARSoftem. Przyszedł, uruchomiłem, usunąłem błędy i...
przeglądając co to tam w menu zamiast na LCM Reading kliknąłem na Sync EWS <--> Engine Control Unit" i - cholerny touchpad - przypadkiem "Start Sync". No i d****. Zrobiło się. Odmówiłem modlitwę, ale niestety nie została wysłuchana, roverek ani myśli odpalić.
Zapewne coś się pokaszaniło w tych modułach i teraz niebałdzo wiem jak się do tego zabrać. Czy konieczny będzie T4 czy może jest jakaś metoda?
Może podmiana EWS na inny by pozwoliła chociaż odpalić?
OK. Chyba niepotrzebnie spanikowałem. Gdyby ktoś był tak głupi jak ja to INPA (4.4.7 + EDIABAS 6.4.7) połączyła się (nie do końca, ale na tyle, żeby błędu nie wywalić) przez DDE4 dla M57 w E46 i tak pozwoliła na reset EWS, co zdaje się poprawiło cokolwiek spieprzyłem CarSoftem i... odpalił. So far, so good.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum