Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
witam!!
Mam pytanko czy do wymiany pompy paliwa trzeba wyjmowac zbiornik?? jak odsłoniłem wykladzine i oparcie to widze jakis dekiel metalowy ale niewiem czy to to??
_________________ ROVER 45 ::::::)))))))
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, ostatnio wymieniałem pompe paliwa u siebie w 216 coupe. Patrząc po RAVE zbiorniki paliwa w 216 i roverze 400 mają bardzo zbliżoną budowę. A rover 400 to pewnie to samo co Twój r45.
U siebie musiałem zdjąć zbiornik. Miałem pod tapicerką taką okrągłą rewizje, ale tylko do pływaka.
Jeśli u Ciebie ta blacha jest od strony pasażera to również bedzie to otwór do pływaka a nie pompy.
dawidek126 napisał/a:
jak odsłoniłem wykladzine i oparcie to widze jakis dekiel metalowy ale niewiem czy to to??
no to kicha. za tym dekielkiem faktycznie jest plywak.... no cóż jesli faktycznie bede potrzebowal wymienic pompe to szlifierka pójdzie w ruch bede miał dwa dekielki:P
(na zdjęciach ta wieksza pompa jest od 216, mniejsza od 2.0ti)
za drugim razem jak wyjmowałem pompe to opuszczenie zbiornika, wymiana pompy i poskładanie zajeło mi niecałe 2h bez kanału i bez dorabiania drugiego dekielka
to może zeby nie zaczynac nowego tematu to spytam tu. jakie powinno byc cisnienie paliwa na b.jalowym?? u mnie na samym zapłonie jest 3,2bara po uruchomieniu i pozostawieniu na b.jalowym jest 2,5bara jak dodaje gazu to wzrasta ale nie przekracza 3 barów. po wyłączeniu silnika po 10 minutach jest 2 bary a po nocy 0 tak jest ok????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum