Wysłany: Sro Lip 02, 2014 20:26
Lepszy mój zestaw czy może zestaw marki INA?
Bo taki proponuje mechanik w cenie 350 zł.
Mechanik zachwala, że ta INA idzie na pierwszy montaż - chociaż jak to widziałem to mam wątpliwości.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pią Lip 04, 2014 10:21
Nie mam pojęcia chyba automatyczny. Ale sprawdziłem w katalogu intercars i po modelach samochodów wskazuje na te same napinacze. Taka różnica, że z allegro napinacz ma numer skf 07301, a w intercars skf 17301.
Natomiast gdy klikniemy w link poniżej i wejdziemy w "pasuje do pojazdów" wymieniony jest R200 i r25 1.4 16V 103KM, więc sprawa zdaje się została wyjasniona.
Wysłany: Pią Lip 04, 2014 14:13 Czy ten rozrząd będzie dobry do rovera 25 r.2003 1,4/103 KM?
INA czy SKF bo różnica sięgająca prawie stówki chyba nie wynika z niczego.
[ Dodano: Pią Lip 04, 2014 15:13 ]
I jeszcze jedno pytanko.
Podczas zakupu pojawiło się pytanie od sprzedającego
napinacz manualny czy automatyczny?
Jak to ustalić co jest w moim roverku, nie chcę się kilka razy bujać.
Jeśli chcesz być na 100% pewny, to najlepiej zdjąć górną obudowę rozrządu i sprawdzić szerokość paska.
23 mm - napinacz ręczny + pasek 143 ząbki
26 mm - napinacz automatyczny + pasek 145 ząbków
Może powinienem dostać złotą łopatę za odkopywanie tematu, ale ten post pomógł mi w określeniu jaki mam zamówić pasek rozrządu.
Facet z hurtowni, w której chciałem zamówić, przeszukał kilka katalogów i rzekł mi iż pasek do mojego Roverka 25 1.4 103 KM z 2002 r. to powinien być z manualnym napinaczem, ze względu na jeden katalog, w którym określone jest, że od 2004 r. dopiero jest napinacz automatyczny.
Lekko strapiony całą sytuacją zacząłem poszukiwania moją złotą łopatą po forum i znalazłem kilka wskazówek (żółty korek, i jeszcze kilka) ale ta wskazówka z szerokością rozwiała wszelkie wątpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum