Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam Was
Czy ktoś z posiadaczy Roverków z xenonami mógłby pomierzyć długość ramion przedniego czujnika wysokości świateł ?
Kupiłem używkę, bo mój miał urwane oba ramiona. Zamontowałem, podłączyłem do przedniego prawego wahacza. Jednak przy okazji badania stanu prawej półosi wyszło na to, że coś mam nie tak. Ramię czujnika, to bliższe wahacza się wykrzywia. I to na tyle sporo, że obciera o półoś. Coś mi się wydaje, że długość tego ramienia nie jest taka jak powinna być.
dziękuję z góry za Wasze chęci i pomoc.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 02, 2014 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Woda wypłukuje smar z przegubów, następnie połącznia ruchome "zacierają się" i ramię zaczyna się wyginać bo opór na połączeniach jest za duży, rozmiaru ramienia nie pamiętam ale możesz sobie kupić nowe, nie kosztuje sporo BMW 37146752797, a potem co jakiś czas np raz na rok wstrzyknij smaru aby znów się nie zatarło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum