Wysłany: Nie Lip 13, 2014 11:50 [R200] układ zapłonowy,uszczelka???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich!
Panowie i Panie posiadam następujący problem:
R200 kupiłem jesienią ubiegłego roku,koleś mowil ze uszczelka i rozrzad był wymieniany jakiś rok temu czyli 2012r.Na wiosnę tego roku zauważyłem że auto jakoś dziwnie chodzi(dałem temu spokoj bo po jakims czasie to ustępywało),lecz ok 1msc. temu myślałem że nie dojadę do domu...chodził na 3 cyl...a wiec po kupieniu uszczelek i płynów itd. zabrałem się do rozbiórki.Głowice dałem do szlifu lecz najpierw mi ja sprawdzili na szczelnosć i sie okazało ze jest pęknięta....na drugim cyl. od strony rozrzadu.Kupiłem drugą używana na allegro za 500 zł (niby stan bdb.) i tą oddałem ja na szlif i sprawdzenie,okazało się że jest przegrzana (splanowali 0,60mm!!!!) a max to chyba (0,2mm) i zawory do wymiany(400 zł).
Uszczelka pod głowice(90 zł "HART").Po złożeniu tego wszystkiego(starymi szpilkami i kluczem dynamometrycznym) znowu chodzil na 3 cyl...tym razem nie chodzil na 1 od strony rozrzadu(świece sprawdzałem).
Obawiam się najgorszego tzn. Głowica ktora kosztowała mnie 900 zł pojdzie na śmieci...i uszczelka razem z nią...
Jutro jednak sprawdzę wtryskiwacze i przewody i dam znac co i jak...
Piszcie co wy o tym myślicie i czy wgl jest sens znowu to rozbierać i robić...
Może jest ktoś z podlaskiego kto mogłby mi w tym pomoć????
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 13, 2014 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum