Wysłany: Pon Lip 14, 2014 18:54 [R200] brak oświetlenia po otwarciu drzwi.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam!
Wiem że temat był już na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie...
Dlaczego nie mam podświetlenia podsufitki gdy otwieram drzwi?????
Immo wyrzucił poprzedni właściciel...
dobrze by bylo gdyby ktoś krok po kroku wszysto mi wytłumaczył co i jak bo sie nie znam na tej elektryce...bezpieczniki ok,te "pipki" co sa przy drzwiach wyczyszczone i przy lampce.
znalazłem schematy ale nic z nich nie rozumiem.Proszę o pomoc:/
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 14, 2014 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to to pikuś jest w r400 Oli wcale nie zapala się światełko w podsufitce. Jedyny moment w którym żarówka zaświeciła jest ten, jak podałem + do żarówki bezpośrednio z akumulatora i tutaj jest śmieszniej, bo nie mam pojęcia gdzie szukać przerwy w obwodzie
O ile się nie mylę, to w okrąglakach powinien być za konsolą środkową. Trzeba sprawdzić, czy dochodzi do niego sygnał z krańcówki, jeżeli tak to sprawdzić, czy wychodzi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W pierwszej kolejności musisz zaopatrzyć się w multimetr, aby coś w tym temacie zrobić samemu. na pozór jest to dość proste.
Sprawdzenie krańcówki:
Ustawiasz multimetr na tzw. "brzęczyk", jedną sondę multimetra przykładasz do jednego styku krańcówki a drugą sondę do drugie styku. Jeżeli przy wyciśniętej krańcówce multimetr piszczy, a przy wciśniętej nie, to znaczy, że krańcówka jest sprawna.
Jednym ze styków jest otwór na śrubkę
Sprawdzenie przewodu od krańcówki do modułu:
Sprawdź jakiego koloru jest przewód wychodzący od krańcówki i takiego samego szukaj przy module. Następnie jedną sondę przykładasz do okucia przewodu przy krańcówce a drugą sondę do okucia przewodu przy module. Jeżeli piszczy to
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum