Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Wto Lip 29, 2014 18:42 [[R200 2.0 SDI '99] problem po wymianie filtru paliwa
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, korzystałem z funkcji szukaj i niestety bez rezultatów, więc z czystym sumieniem załadam temat. Ostatnio wymieniłem filtr paliwa. Robota szybka i łatwa. Po podłączeniu przewodów odkręciłem śrubkę odpowietrzającą i pompowałem gruszką do chwili aż wypłynie paliwo. NIby wszystko OK. Ale niestety tak nie jest. Nie odpala za pierwszym razem, trzeba kilka razy pokręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Dzisiaj podniosłem maskę i po jakiejś godzinie od zgaszenia silnika odręciłem odpowietrzacz i znowu musiał pompować gruszka poniewaz paliwo uciekło do zbiornika. Może objawiła się nowa usterka ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 29, 2014 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Sro Lip 30, 2014 18:35
Z tym zaworkiem to może być całkiem niezły pomysł. Ale spróbowałem z tym korkiem paliwa i pomogło. Lepiej odpala. Ja zrobiłem tak, że odkręciłem go całkiem,pojeździłem i zakręciłem. Ale wcześniej, zaraz po zgaszeniu silnika odkręciłem odpowietrzacz filtra paliwa i syknęło powietrzem. Dzięki za wszystkie sugestie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum