. Ja w swym roverku zamontowałem również TUNGSRAM H1 MEGALIGHT ULTRA +120% i jest spora różnica. Po kolizji przy wymianie reflektora została zamontowana jedna zwykła żarówka philips. Powiem szczerze, że spoglądając na oba reflektory widać różnice gołym okiem. TUNGSRAM wyraźnie daje więcej światła w porównaniu do standardowej żarówki. Wcześniej testowałem OSRAM itd. Ceny o wiele większe a jakość ta sama, więc skoro nie widać różnicy po co przepłacać
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od pięciu miesięcy mam OSRAM SILVERSTAR 2.0
Na początku byłem zadowolony.
Odnoszę wrażenie, że teraz świecą coraz słabiej i myślę nad zmianą na coś droższego.Za osramy zapłaciłem ok 25-30 zł za dwie sztuki.Jak za tą cenę to polecam
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lip 31, 2014 14:30
pawelino87 napisał/a:
TUNGSRAM H1 MEGALIGHT ULTRA +120%
testowałem H7 ale te +90%, spoko są, porównywalne z night breakerem, tych +120 akurat w sklepie nie mieli ale przy najbliższej okazji do 45 założe bo te co są to jakbym na ślepo jechał
Rok temu zamontowałem Tungsram H4 MEGALIGHT PLUS 90%, wcześniej żarówki GE. Tungsram wyraźnie jaśniej świeciły, w nocy było więcej widać(mijania), na długich rewelacja w porównaniu z poprzednimi. Pierwsza przepaliła się prawa po 12 miesiącach (mijania), po ok miesiącu przepaliła się kolejna (też mijania) więc wytrzymały ok rok. Auto wykorzystywane prawie codziennie dojazd do pracy i zakupy więc tych włączeń świateł było sporo. Obecnie w aucie ponownie są GE 55/60W, świecą słabiej ale nie przepalają się już od 4 lat - a nie wiem ile były u poprzedniego właściciela. Obecnie czekam na OSRAM BILUX 55/60W, za obie z przesyłka zapłaciłem 28zł. Jak zamontuje i przetestuje to napisze. Znalazłem tez w internecie, że dobrze się sprawują Tesla+30proc ale nigdzie nie znalazłem. Nie wiem czy czasami OSRAM i Tesla teraz chyba Helajux nie idą z jednej fabryki. Dużo zależy też od samego reflektora, żarówki starego typu mocno postarzały reflektory.
Po kilku miesiącach testów mogę dalej spokojnie polecać Tungsramy Megalighty +120% ... H4 w kuchence mają jakieś 7 miesięcy i niecałe 20kkm przebiegu i ja narazie świecą dalej ... do belli założone też H7 jakieś 2kkm temu ... ładne białe światło ... zobaczymy jak będzie z trwałością. W każdym razie kolejne komplety H4 i H7 już kupione i czekają na wymianę.
Kilka dni temu po po prawie dwóch latach przepaliły mi się OSRAM SILVERSTAR 2.0
Czy w ostatnim czasie na rynku pojawiły się jakieś ciekawe, warte polecenia żaróweczki H1 do kwoty 60 zł za 2 sztuki ?
Obecnie używam żarówek ze stacji benzynowej z których nie jestem zadowolony.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2014 Posty: 44 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 14:51 silverstar 2
Mam te żaróweczki od OSRAM Silverstar i nie narzekam bardzo ładnie palą, polecali mi również nighbreaker podobno jakieś bielsze światło wpadające w błękit i niby dwa razy lepsze od silverków ale za to cena dwa razy droższa (dwie za 30zł w silverstar a w nighbreaker 30zł za sztukę)
Osobiście wybrałem te tańsze przez to że szukałem czegoś na szybko a był to niespodziewany wydatek do tego opakowanie do nighbreakerów było papierkowe a silverki były w ładnym przeźroczystym plastikowym opakowaniu
Żeby nie tworzyć nowego wątku... Muszę również polecić żarówki TUNGSRAM H1 MEGALIGHT +120%. Wcześniej miałem zwykłe Tungsramy jako mijania i brakowało mi światła w mieście. Teraz problem został rozwiązany. Kosztowały 29 zł w sklepie stacjonarnym, to niewielki wydatek, nawet jeśli mają poświecić kilka miesięcy. Światło jest białe wpadające w żółty, czyli kolor zwyczajnej żarówki. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum