Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Panowie proszę Was pilnie o pomoc, otóż przy dokręcaniu śruby od spustu oleju pękła miska olejowa (w obudowie śruby, zrobiło się pęknięcie "wężyk" na kilka CM) I tutaj pytanie czy mogę to zalepić poxilina czy lepiej wymienić miskę olejowa?
Nie wydaje mi się żebym miał tyle siły w rękach żeby za mocno dokręcić i spowodować pęknięcie mocowania śruby spustu oleju. Musiałem pewnie gdzieś zawadzić spodem samochodu.
Auto jest mi pilnie potrzebne i czy mogę to przejeździć na zalepionym pęknięciu?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 31, 2014 15:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no właśnie zamówiłem(99 zł), tylko... już wymieniłem olej i czy będę znowu musiał kupować nowy czy będę mógł wlać ten co jest teraz? (wymieniony dzisiaj)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Czw Lip 31, 2014 19:45
Nie zaszkodzi wymienić oleju, mogły tam jakieś odpryski wpaść, jeśli masz na myśli kwestię finansową, to przynajmniej przelej olej przez czystą szmatkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum