Gdzieś mi się obiło o oczy, że w przypadku spierdzielenia roboty przez fachowców od klimy poprzez nabicie do układu zbyt dużej ilości czynnika, mogą się dziać takie cyrki. Także to też jest do sprawdzenia.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 10:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam kolegów. Nie udało mi się rozwiązać problemu, niestety. Zauważyłem, że auto gaśnie nawet bez włączonej klimy, ale po skręceniu kierownicą w skrajne pozycję, tj lewo - prawo. To jest dziwne, ponieważ silnik krokowy podmieniłem. Dodatkowo zauważyłem, że auto z problemami jest dużo słabsze od drugiego. Nie wiem na czym polega ten intrygujący problem, ale przy włączonej klimie przy ok 2 tyś obrotów auto zachowuje się jakby chodziło na trzy gary (trzęsie budą i w ogóle nie chodzi równo). W najbliższym czasie spróbuję ustawić rozrząd od podstaw bo może być tak, że przestawił się. Jeżeli macie, drodzy koledzy jeszcze jakieś sugestie, propozycje, to proszę walić jak w dym. Myślę, że z waszą pomocą uda rozwiązać się ten problem. Dodam jeszcze, że auto kupiłem nie dawno więc nie wiem kiedy nastąpił spadek mocy oraz jaka była jego prawdziwa historia. Pozdrawiam, Michał.
[ Dodano: Nie Sie 17, 2014 14:42 ]
Wiadomość z ostatniej chwili. Zauważyłem ze pasek od alternatora i klimy jest trochę krzywo, wiec go wyciągnąłem, odpaliłem samochód, włączyłem wszystko co się dało i tu zdziwienie... Otóż auto chodzi bez problemu, nie gaśnie, lekko wkręca się na obroty. Teraz pytanie, sprężarka klimatyzacji czy alternator jest przyczyną problemów? Koledzy jak myślicie? Pozdrawiam, Michał.
[ Dodano: Sro Sie 20, 2014 16:09 ]
Witam kolegów. Jestem po podmianie alternatora i powiem tak, auto juz tak nie gaśnie ale dalej jest problem taki ze podczas jazdy, przy dojeżdżaniu do skrzyżowania/zakrętu, wciskam sprzęgło, schodzi z obrotów i nie zawsze ale dość często gaśnie. To jest naprawdę niebezpieczne ponieważ tacę wspomaganie skrętu oraz hamulca. I teraz tak, moim podejrzeniem jest czujnik położenia wału, czy dobrze koledzy myślę. Jeżeli nie to proszę o pomoc. Pozdrawiam, Michał.
[ Dodano: Sro Sie 27, 2014 17:21 ]
Witam kolegów. Temat chyba umarł ale chcę zamieścić dwa filmiki obrazujące problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum