Wysłany: Nie Sie 17, 2014 20:03 [75] Niższe sprężyny z ori amozaryzatorami
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam dylemat.
Mam założone sprężyny obniżające H&R ( -35 mm ) tył i przód.
Amortyzatory oryginalne ( w znaczeniu seryjne do 2.0 V6, nie obniżające)
Teraz powoli pojawia się temat wymiany amortyzatorów z przodu.
Czy wsadzenie tam amorów z ZT będzie miało sens? Nie będzie jakieś kaszany?
Dzięki za pomoc
_________________ SLU
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 17, 2014 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy wsadzenie tam amorów z ZT będzie miało sens? Nie będzie jakieś kaszany?
ja mam amortyzatory i sprężyny z przodu od MG ZT 190 i nic mi się nie dzieje złego. Tylko, że używane i nie zmieniła mi się twardość a na tym też mi zależało. Za to rozpórka, poprawiła jakoś zawieszenia
[ Dodano: Nie Sie 17, 2014 23:37 ]
jeszcze tyle samochód Ci opadnie, w porównaniu z amortyzatorami od R
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
emerka, w sumie wydaje mi się ze nie spadnie samochód niżej. Bo jak teraz masz niższe sprężyny na amortyzatorach od R, a od MG mają inny skok, to również są twardsze wiec chyba nie opadnie jeszcze niżej.
Jedyny dyskomfort jaki możesz odczuwać, jeżeli by się okazało, ze sprężyny będą za niskie na amortyzatory od MG, to będzie taki, że będzie dobija przy za mocny bujaniu samochodem. Ale założysz wówczas gumy usztywniające i będzie po problemie. Mimo wszystko sądzę, że nic się nie będzie takiego działo, jak teraz na amortyzatorach od R jest spokój
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Amortyzator nie wpływa na wysokość samochód siedzi na sprężynach i to one wpływają na wysokość, amortyzator poprostu ma tłumić ruchy nadwozia w dół i w góre, tak aby nie skakał na nierównościach i koła miały kontakt cały czas z podłożem jeśli to możliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum