Wysłany: Nie Sie 24, 2014 19:16 [MG ZR]wymiana rover 200 na MG ZR
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam chciałbym się was poradzić, ponieważ interesuje mnie ten konkretny model MG ZR http://otomoto.pl/mg-zr-2...-C34086566.html z tym ze mam do sieradza ponad 200km i czy to jest mozliwe zeby za taka cene kupic 2004r w komisie? poradzcie cos bo strasznie malo jest MG od prywatnych osob wiec zdecydowalem sie na komis.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 24, 2014 19:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok sorry ale troche mi sie spieszy bo ew jutro chcialbym jechac i nie wiedzialem za bardzo gdzie dodac temat wiec dodalem gdzie jest najwiekszy "ruch".
Powiem tak.Auto ma 10 lat i 160tyś przebiegu jeszcze w dieslu troche podejzane...po drugie weź kogoś kto sie zna na autach niech sprawdzi magnesem cale auto i miernikiem lakieru.Jeżeli gdzieś magnes będzie lżej trzymał 100% bite,sprawdz pod maską takie rzeczy jak pas,kielichy.Sprawdz szyby czy nie sa wymieniane,sprawdz bagażnik pod dywanikiem,wyciagnij koło zapasowe posprawdzaj wszystko...jeżeli komisant się nie zgodzi to możesz mu powiedziec żeby wcisnął auto innemu frajerowi i nie bierz go jesli ma cos do ukrycia bo kupić kupe złomu to mozna łatwo a potem się tego nie pozbędziesz
jeżeli niemasz nikogo takiego zapytaj sie o jazde próbną jeżeli się nie zgodzi to możesz cos podejżewać.Jeżeli sie zgodzi jedz od razu na stacje diagnostyczną.Daj diagnoście co laska niech ci te auto przetrzepie co do śrubki.A najwazniejsze niech ci porządnie sprawdzi reflektory
W komisach obowiązują trzy stany techniczne:
Igła lub ideał -> wszelkie poważniejsze usterki naprawione na chińskich częściach lub prowizorycznie, tak aby działały na czas sprzedaży. Auto bardzo dobrze wyczyszczone i wyplakowane, bez większych uszkodzeń mechanicznych takich jak połamane plastiki, czy wgniecenia karoserii.
Stan bardzo dobry -> podobnie jak wyżej, ale sprzedający pozostawił "do zrobienia" rdzę na dwóch nadkolach, klocki hamulcowe i coś w rodzaju rezystora dmuchawy. Na każdy wykryty mankament odpowiada "panie, to nie jest nowe auto", a po wszystkim okazuje się, że dźwięki wydobywające się podczas jazdy to nie zużyte klocki, a pół układu hamulcowego kwalifikuje się do wymiany.
Stan dobry -> szrot, kupiony w reichu za kwotę wyrażaną w eurocentach, bo już nie opłacało się w niego inwestować. Handlarz kupił, usunął korozję, dokładnie wyczyścił, a klient kupi bo się nie zna.
W tym przypadku nie zdziwiłbym się gdyby w aucie były pierwsze oznaki HGF, rozszczelniony układ klimy i wiele innych mankamentów, które choć na pozór proste, to mogą pochłonąć kwoty idące nawet w tysiącach złotych. Ja kupiłem swojego R z klimą do nabicia, a już na zrobienie klimy wydałem 900zł
Szukałem rovera 25 właśnie po komisach jak ty.Przejechałem prawie 400 kilometrów.Na necie pisało jak tutaj nówka sztuka nie smigano lac jechać...Zobaczyłem 7 samochodów z czego 2 to były kompletne szroty które dawno powinny byc przerobione na zyletki,dwa kolejne z cieknącymi silnikami (własciciele gadali aaa to tylko uszczelka pod głowica odkręcić wymienić zakręcic bedzie na 10 lat) uszczelka taka dobra a nie pierwsza lepsza 70zł wymiana 300zł planowanie głowicy 700...tysiak na poczatek na złom z autem...kolejne auta były super idealne ledwie przejechałem miernikiem wiedziałem że były tak bite że japierdziele...i co straciłem prawie 500zł za paliwo a auto kupiłem 6 km odemnie...Więc jesli niemasz przekonania to 200 kilometrów to wiesz znajdź cos bliżej
Zrozumialbym jak bys jechal zobaczyć jakąs audice,merola czy bete za 90-100 kloców ale auto za dyszke nieopłaca się
Tylny zderzak coś źle spasowany, po lewej wydaje mi się że klapa z tyłu też odstaje. No i ten materiał na fotelu pasażera jakiś niefajny- tak na pierwszy i niefachowy rzut oka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum