Wysłany: Pią Sie 22, 2014 18:58 [R214i] dziwny dżwięk podczas jazdy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam.Mam wymieniony rozrząd kompletny,wymieniony olej i filtry.Podczas jazdy po przejechaniu około 15 km zaczyna się dziwny dźwięk słyszalny w kabinie.Nie wiem gdzie szukać przyczyny. Czy jest to w zawieszeniu,może w silniku.Jest to głośny hałas,buczenie. Nie mogę wrzucić odtworzenia z tel ,bo pokazuje mi,że rozszerzenie jest niedozwolone.Moze ktoś mi coś podpowie co robić.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 22, 2014 18:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co to za dzwięk ? Wycie, stukanie, chrobotanie ? Hałasuje na postoju czy tylko podczas jazdy ? Nasila się wraz z obrotami silnika ? Opisz to troche, nikt n nas nie jest wróżką.
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Dźwięk jest stały czy zmienia się wraz z obrotami silnika, prędkością ?
Tylko podczas jazdy czy na postoju też ?
Zgaduję. Może to pompa paliwa tylko coś głośno.
Może łożysko koła ? Może skrzynia wyje ?
Za mało danych.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 18:18 [R214i] dziwny dżwięk podczas jazdy
Nie robię zbyt wielu km samochodem. Najczęściej w mieście. Zaczęło się od niewielkich dźwięków na rozgrzanym silniku przy ruszaniu.Był czas,że i to się uspokoiło.Później było podejrzenie awari popychacza zawora.Ale po wymianie oleju w silniku stukot zawora ucichł.Ogólnie silnik mi nie szarpie,dobrze odpala i jedzie płynnie.Po jakimś miesiącu po przejechaniu około 50km zaczął się właśnie ten dźwięk. Osoba siedząca na tylnej kanapie miała odczucie,że to dzieje się pod nią.Ja znów mam wrażenie,że to gdzieś z przodu. Trudno określić dokładne miejsce wydobywania się tego hałasu.Ale zapewne jest to słyszalne również na zewnątrz,bo przechodnie się czasem oglądają za autem.Zauważyłam,że po zwolnieniu pedała gazu dźwięk jakby się zmniejszał a po jakim czasie całkiem cichnie.Przejadę znów kilka km i dzieje się to samo.Tak mogę przedstawić sytuację .Proszę o pomoc,bo nawet nie wiem jak rozmawiać z mechanikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum