Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 12:57 [R75] Radio nie działa
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam,
Przejżałem wszystkie możliwe wątki i tematy które były zbliżone do mojego problemu, ale nie znalazłem odpowiedzi...
Przyczyną problemów była woda w bagażniku w miejscu na koło zapasowe, przeciek zlokalizowany dzięki forum i uszczelniony, ale woda zdążyła narobić problemów. Zalane częściowo były dwie puszki, które usytuowane są w miejscu na koło zapasowe. Po osuszeniu wszystkie problemy z elektroniką zniknęły, ale nagle przestało działać radio (radio mam z nawigacją i zmieniarką). Nawigacja działa, pokrętło od wyboru nawigacji, tv czy komputera działa, natomiast gałka od włączania radia, która służy również do regulacji głośności wogóle nie reaguje. Czy możliwe jest, że po zalaniu w bagażniku puszki od radia mogło się spalić??? Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są OK,
Dzięki z góry
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem podobną sytuację, po zalaniu radio przestało grać a w zasadzie dźwięk był ale sam szum, nie łapało żadnej stacji. Pojeździłem po elektrykach samochodowych ale jak zobaczyli model auta to żaden nie chciał się podjąć naprawy - niektórzy wciskali mi montaż nowego radia w cenie 600pln za sama usługę W końcu wymontowałem skrzynke, zawiozłem do elektronika "złota rączka" nie powiedziałem od czego to jest tylko opisałem jaki jest problem, po kilku dniach zadzwonił że jest naprawione - do odbioru, kazał zamontować w aucie i sprawdzić czy działa jeśli działa to mam wrócić i zostawić mu 20pln Co też uczyniłem.
Dzięki Punx, ale u mnie radyjko kompletnie nie działa, nie chce się wogóle włączyć, więc nie ma żadnych szumów ani płyta nie działa... A jak udało się Tobie odpiąć tą kostkę? wiem, że wysuwa zabezpieczenie trochę do góry, ale dalej nic nie chce wyjść.
Wie ktoś jeszcze cokolwiek na ten temat? miał ktoś podobny przypadek?
A może ktoś chciałby odsprzedać tą puszkę od radia?
[ Dodano: Sro Paź 22, 2014 19:07 ]
Jest ktoś może z okolic Kołobrzegu, albo Poznania (czasem tam bywam), żeby przełożyć puszkę z bagażnika i sprawdzić czy to ona nawaliła?
[ Dodano: Pon Mar 30, 2015 11:28 ]
Jeszcze raz podbijam temat, ponieważ żaden z magików samochodowych nie potrafi mi pomóc. Czy jest ktoś z okolic Kołobrzegu, Koszalina, albo Poznania i posiada R75 z dużym fabrycznym radiem z nawigacją? Chciałbym dosłownie na minutę przełożyć skrzynkę od radia, aby upewnić się, że to ona jest popsuta...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum