Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Wto Wrz 23, 2014 23:41
BartekMGZT napisał/a:
HEHE ja mam dokładnie w tym samym miejscu pęknięcie, też mnie wnerwia, boję się tylko że przy próbie demontażu połamie to jeszcze bardziej.
Pomyślałem nawet żeby do mojego MG wstawić drewno z Rovera, miałem wcześniej 75 i bardziej mi się podobało drewno od tego tanio wyglądającego plastiku ewentualnie okleić w karbon itp.
Ktoś to już robił na forum ?
Tak, ja przy okazji że przekładam auto, to okleiłem folią smutne wnętrze . Łap fotkę, akurat dziś wystawiłem go żeby się troche powietrzył, bo garażem śmierdzi i fotkę zrobiłem
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 23, 2014 23:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja dziś montowałem sklejony panel. Nie dość że puścił w miejscu klejenia to jeszcze zrobiłem dwie dziury w tunelu środkowym nad daszkiem .
Ostrzeżenie dla potomnych - przy zakładaniu z prawej strony musicie doginać te "rogi" panelu co wchodzą nad daszkek po bokach tunelu środkowego bo inaczej można porobić dziury...
HEHE ja mam dokładnie w tym samym miejscu pęknięcie, też mnie wnerwia, boję się tylko że przy próbie demontażu połamie to jeszcze bardziej.
Pomyślałem nawet żeby do mojego MG wstawić drewno z Rovera, miałem wcześniej 75 i bardziej mi się podobało drewno od tego tanio wyglądającego plastiku ewentualnie okleić w karbon itp.
Ktoś to już robił na forum ?
Tak, ja przy okazji że przekładam auto, to okleiłem folią smutne wnętrze . Łap fotkę, akurat dziś wystawiłem go żeby się troche powietrzył, bo garażem śmierdzi i fotkę zrobiłem
No i super to wygląda, na pewno lepiej jak w oryginale można właśnie skutecznie zakryć taką folią pęknięcia i rysy, ściągałeś wszystkie plastiki do oklejenia czy można to robić na desce?
No i super to wygląda, na pewno lepiej jak w oryginale można właśnie skutecznie zakryć taką folią pęknięcia i rysy, ściągałeś wszystkie plastiki do oklejenia czy można to robić na desce?
najlepiej ściągnąć, bo folię musisz wywinąć do tyłu. Co do pęknięć, mi pękł lakier na zaślepce Airbagu i niestety po nałożeniu folii (u mnie czarny połysk) pęknięcia są doskonale widoczne, więc najpierw trzeba wyrównać powierzchnię i jakoś to zakleić
Dziś wszedłem na allegro i zauważyłem że trochę się pojawiło tych listew. Jednak nie chciałbym wymieniać całości, tj. z poduszką i tą małą kratką, dlatego bym kupił samą tę część nad kierownicą. I tu pojawia się kwestia odcienia. Jak wiadomo na zdjęciu może to wyglądać inaczej niż w rzeczywistości - czy jest jakiś numer gdzieś w aucie w jakim odcieniu została ta listwa wykonana żeby można po nim porównać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum