Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam ma problem ze swoją 400 a mianowicie z hamulcami. Podczas jazdy gdy nacisnę hamulec samochód hamuje ale gdy to zrobie ponownie pedał robi się twardy i słabiutko hamuje potem ot tak załącza się ABS. Nie mam pojęcia o co chodzi czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Paź 14, 2014 17:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 15:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem czy miałem taki sam objaw - jechałem niby wszystko OK, auto hamowało.
Natomiast czasem nagle przy lekkim hamowaniu pedał sztywny , ABS wali, auto ledwo hamuje ... Wtedy jeszcze nie paliła mi się kontrolka ABSu (po jakimś czasie zaczęła się zapalać po takiej akcji i wtedy już hamował OK - ale oczywiście bez ABS).
I teraz tak - u mnie był wtedy "nie do końca" heh odpowietrzony układ to raz. Dwa zębatka ABS na tylnej piaście się posypała.
Obecnie mam nowy płyn i odpowietrzony układ. Natomiast błąd ABS (paląca się kontrolka) wyskakuje po prawie natychmiast po ruszeniu i popuszczaniu hamulca
(póki nie wymienię piasty tak będzie). No i samochód staje dęba zwłaszcza z tym zestawem co mam
... ale oczywiście chcę przywrócić sprawność ABS czyli wymienić piastę i powinno być OK.
Chyba znalazłem przyczynę pęknięta zębatka ABS na przegłubie z przodu z tyłu jeszcze nie patrzyłem ale mnie kontrolka od pół roku się ani razu nie zapaliła jedynie po przekręcenia kluczyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum