Wysłany: Pią Paź 24, 2014 09:02 [R200] Gaśnie na zimnym
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Panowie potrzebuję pomocy. Mój R po odpaleniu na zimnym spada z obrotów i gaśnie albo utrzymuję obroty w granicy 500. Problem z gaśnięciem pojawia się również przy zmianie biegów przy niskiej prędkości. Tak jakby tracił gdzieś prąd. Dopiero po rozgrzaniu wszystko ustępuje.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 24, 2014 09:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tez dziala. Koncza mi sie pomysly. Ale mam wrazenie ze komputer dostaje bledny odczyt z jakiegos czujnika lub czegos i. podaje zbyt uboga mieszanke. Jutro sprawdze wszystkie bezpieczniki przewody wysokiego i przewody do czujnika
TPS raczej sprawny. Wartości podane z tabeli (http://www.mgfcar.de/sensor/) zgadzają się. Na odpalonym silniku po odłączeniu TPS-a obroty silnika nie znacznie się zawahały. Po odłączeniu czujnika temp. płynu chłodzącego załączył się wentylator po podłączeniu nadal chodził musiałem zgasić autko i odłączyc klemę. Odpaliłem i ok. Było dziś dość ciepło więc autko odpaliło za pierwszym razem szkoda tylko że jak jest zimno z rana bądź późnym wieczorem to nie pali. Ktoś jakieś pomysły bo mi się skończyły?? Przewody wysokiego są ok nie wiem tylko jak cewki bo nie miałem możliwości się do nich dostać. Pozostaję chyba tylko komputer w jakimś rozsądnym warsztacie i sprawdzenie błędów itd. Może to coś wykaże...
chwile utrzymaja sie w granicy 500 i silnik zgasnie jak nie dodam gazu...tylko gdy jest zimno i silnik nie rozgrzany.
[ Dodano: Wto Paź 28, 2014 18:53 ]
bede musial odwiedzic warszawke u mnie raczej nie ma odpowiedniego warsztatu z diagnostyka. Ktos cos poleca w okolicach legionowa badz warszawy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum