Wysłany: Pią Paź 24, 2014 19:50 [R620SDi] ciezko zapalic z rana ale tylko nieraz
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.Otóż jak w temacie autko nieraz ciężko zapalić po nocy,ostatnio zapalił za drugim razem i to już mnie zaniepokoiło.Kupiłem Roverka niedawno więc nie znam dokladnie tego wozu. prosze o jakies porady.
_________________ Być czy mieć to odwieczny dylemat....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 24, 2014 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Paź 25, 2014 20:16
Przyczyn może być bardzo wiele. Przeszukaj forum bo jest tego dużo! Główne to: Ustawienie kąta wtrysku, nieszczelność układu paliwowego, cofające się paliwo z pompy, przekaźnik świec, świece żarowe.
No wlasnie...co do swiec mam pewne znaki zapytania...gosciu od ktorego kupywalem autko mowil ze wymienial swiece ale tej przy pompie nie wymienial bo podobno trudny dostep (niewiem nie sprawdzalem) tak wiec sprobuje zaczac od swiecy oby to pomoglo....w tyg. sie za to zabiore i dam znac co i jak
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 08:37
Jeżeli świece były wymieniane to na pewno nie to jest przyczyną! Bez jednej świecy powinien normalnie palić. Starsze modele w ogóle nie miały tej świecy za pompą wtryskową. Zacznij od innych rzeczy!
No i tak...zalozylem zaworek zwrotny za filtrem (jedyne chyba miejsce gdzie mozna go umiescic) dzis rano wybierajac sie na cmentarz znowu krecilem o wiele wiele za dlugo...to co moglem sam zrobic zrobilem,w poniedzialek Rovi jedzie na warsztat i bedziemy szukac...
[ Dodano: Sob Lis 01, 2014 13:51 ]
ach no i ze swiecami i przekaznikiem jest wszytko wporzadku poniewaz jeszcze w piatek autko bylo na diagnozie u mechaniora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum