Wysłany: Nie Paź 26, 2014 18:50 [R 75] problem z wybiciem sruby
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
witam mam problem z wybiciem sruby z tulejki zaznaczonej na zdjeciu uderzanie mlotkiem i wd nic nie dzialaja moze ma ktos patent na wybicie tego gada bez uszkadzania tulejki i sruby
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
śruba powinna wyjść dość luźno, tulejka jest metalowa w środku więc jakieś wd w dłoń, psikaj mocno, poxniej nakrętka na śrubę i młoteczkiem pyk, powinno wyjść
Wysłany: Pon Paź 27, 2014 18:28
Samo na pewno nie ruszy:) Dużo WD 2 minutki przerwy i młotek i tak do skutku. Najlepiej śruby się wyciąga po podgrzaniu palnikiem ale tutaj raczej to nie będzie możliwe.
powiem tak... wymieniałem te tuleje i ciężej było ruszyć nakrętkę niż wyciągnąć śrubę. jak już wd40 psikałeś to weź teraz klusz chyba 15 tam wchodzi na tę śrubę i kręć nią tak jak byś wykręcał. Masz to na aucie czy luzem tak jak foto robiłeś? może Ci się klinują wahacze?
sruba sie obraca teraz ale ciezko bylo ja ruszyc klucz 15 i dluga przedluzka dopiero ja ruszyla wszystko jest na samochodzie jak bym to wymontowal to problem z glowy prasa by zalatwila sprawe ale za duzo roboty z wyjeciem wahacza nic sie nie klinuje a uderzanie mlotkiem nic nie dalo 2 godziny nad tym spedzilem psikanie wd i mlotek i nic nie daly nawet sie nie ruszyla ale sie obraca w jedna i druga strone
Ja miałem podobnie, niestety wszystkie próby wyciskania lub wybijania kończyły się rozginaniem wachacza, najszybciej poszło szlifierką ale wtedy nową śrubę będziesz potrzebował
Ja kupiłem orginalną bo bo niestety mieszkam w UK ale Ty możesz kupić od BMW bo tuleja też pasują popatrz BMW 07119904157 w sklepie z częściami lub gdzieś na szrocie . Śruba M12 90mm długość, łeb z kołnierzem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum