Na dzisiaj po południu mam mień gotowe auto.
Mechanik wysyła mi raporty^^ na maila
"Witam,
brak mozliwosci bezpiecznej wymiany elementu na "odsunietej" skrzyni
nawet po demontazu jej osprzetu.
Konieczny jest demontaz sanek i czesci wezy ukladu chlodzenia i obwodu
doladowania.
Zamowiony wysprzeglik nie byl kompletny - brak kroca laczeniowego z
przewodami hyd. pojazdu - zastosowany zostal stary.
Przyczyna niesprawnosci bylo uszkodzenie mechaniczne obudowy
wysprzeglkia poprzez pierscien zabezpieczajacy lozyska ktore zatarlo sie
i rozsypalo. Dzwon skrzyni wewnatrz caly zalany i brudny. Sprzeglo jest
sprawne z niewielkim przebiegiem, bylo zmieniane." Czy to się trzyma kupy
Niech się ktoś odniesie,
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 19, 2014 07:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie inaczej,dlatego wertuje teraz forum jak to ugryźć bo jak mi mechanior krzyknął że 900 zł za robociznę to podziękowałem. Za te cenę zregeneruje dwumas i się jeszcze dobrze po robocie upier...le co by się wszystko kupy trzymało.
Witam.
Przytrafiła mi się dziś przykra awaria układu wysprzęglania. Jadąc po prostej drodze, chcąc zmienic bieg, zaczynam wciskać sprzęgło, a tu jakiś mały stuk i pedał sprzęgła nie da się wcisnąć. Po bezpiecznym zatrzymaniu się przeszedłem do diagnozy. Co się okazało, doszło do rozpięcia się złączki pompka-wysprzęglik ( ten pod akumulatorem). Teraz pytanie - jakie mogą być tego przyczyny?
Pompka oryginał( czasami nie domaga ale dolanie płyny i odpowietrzenie pomaga na jakieś 2 tygodnie). Wyprzęgnik pewnie też oryginał. Tylko raz rozpinałem tą złączkę w swojej karierze( jakieś 2 lata temu ). Wszystko było dobrze. Dziś też, po połączeniu, odpowietrzeniu, działa wszystko normalnie, zrobiłem dziś prawie 200 km.
Wiec co się mogło stać ? czyżby złącze przy wysprzęgliku się wyrobiło ? Jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny ?
Co do pompki to jest kompletna, jest wszystko.
Wysprzęglik, chyba jest ok, z tego co namacałem to pod skrzynią jest suchu, wycieków brak.
Co do za dużego ciśnienia, też mi to chodziło po głowie ale z drugiej strony, jak skoro to właśnie przez pompkę mi płyn ucieka ?
I czy pompka jest w stanie wytworzyć aż takie ciśnienie by to rozłączyć ?
Witam podlacze sie do tematu od jakiegos czasu mam problem ze sprzeglem. Mechanik twierdzi ze przewód sie przetarl i juz 2 razy probowali go połączyć. Obecnie sprzeglo twarde i czasem trzeba pompowania. Poszukuje rady lub naprawy w okolicach tarnowa za wszystko zaplace. Moj tel 880851674. Jak ktos z Was chce to naprawic profesjonalnie prosze o kontakt telefoniczny.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum