Wysłany: Czw Paź 30, 2014 19:55 [ Rover 400] Problem z utrzymaniem obrotów
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Mam problem w swoim Roverze 400 a mianowicie podczas jazdy nie wchodzi na obroty i zapala się kontrolka silnika.Na postoju wchodzi na obroty bez problemu ale ich nie utrzymuje, dymi na biało.
Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Coś nikt Ci nie odpowiada a jest tu sporo porządnych znawców Roverków.
Nie wiem - jak na mój gust poszła Ci uszczelka pod głowicą stąd siwy dym bo wtedy płyn chłodniczy może dostawać się do komory spalania. Zerknij też czy nie masz pęknięcia na zewnątrz, czy nie cieknie coś po bloku. Sprawdź w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego czy nie ma "tłustych plam", a także czy nie robi się piana pod korkiem wlewu paliwa ... Te objawy to uszczelka ...
PS. Jest tu na forum opcja Szukaj - wpisz tam siwy dym , biały dym , lub spadek obrotów itp. W opcjach zaznacz Rover 400 (choć warto i innych poczytać) - jest sporo tematów z podobnymi objawami opisanymi - np. widzę, że może też coś być z kątem wtrysku (miałeś rozrząd robiony albo dłubane coś przy tym?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum