Wysłany: Sro Paź 15, 2014 09:55 [MG ZR TDI] stuki przy ruszaniu na skręconych kołach
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Cześć
Od niedawna jestem posiadaczem MG ZR i to co mnie w nim niepokoi to stuki i trzeszczenie wydobywające się z przodu, szczególnie podczas ruszania na mocno skręconych kołach lub w trakcie jazdy kiedy maksymalnie skręcam kierownicą. Przy normalnej jeździe już nic nie słychać na dołach też już nic nie puka.
Co to może być? Jaki może być ewentualny koszt naprawy? I jak bardzo powinienem się z nią spieszyć?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydawało mi się, że kierownica trochę ciężko chodzi i sprawdziłem poziom płynu do wspomagania, okazało się trochę mało, dolałem i... od tamtej pory cisza. Jak myślicie, możliwe, że to całe trzeszczenie to z tego powodu?
Miałem kiedyś problem z uciekającym płynem w innym aucie ale jak się go robiło mało było tylko takie syczenie przy skręcaniu, natomiast tutaj dosyć głośne stuki..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum