Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam mam pytanie jak odpowietrzacie swoje hamulce? Bo czytam na różnych forach i jedni piszą, że można to robić metodą tradycyjną a inni, że trzeba tylko w warsztatach ze specjalną aparaturą bo inaczej można popsuć pompę ABS. Chce wymienić pompę ABS. Dlatego będę musiał odpowietrzyć hamulce. W warsztacie za wymianę pompy trochę zaśpiewali więc chciałbym to sam zrobić. Dlatego chciałbym wiedzieć czy odpowietrzanie metodą tradycyjną nie spowoduje usterki.
[ Dodano: Sro Paź 29, 2014 12:28 ]
Bo podobno pompowaniem hamulca można coś popsuć
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 29, 2014 12:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A ktoś robił to sam i może mi napisać szczegółowo krok po kroku jak to zrobić bo tu też są rozbieżności w tych artykułach. Ogólną zasadę znam. Mogę to wszystko robić na wyłączonym silniku? Bo w niektórych źródłach pisze, że trzeba w niektórych momentach trzeba włączać zapłon.
[ Dodano: Sro Paź 29, 2014 14:23 ]
Co artykuł to inna procedura odpowietrzania:(((
[ Dodano: Sro Paź 29, 2014 14:48 ]
I jeszcze pytanie jaki jest gwint odpowietrzników przy hamulcach? M10x1 czy M10x1.25 bo też różnie wersje znalazłem
[ Dodano: Pią Lis 14, 2014 18:31 ]
Powie mi ktoś jaka jest kolejność odpowietrzania hamulców z ABS? Bo w jednych artykułach piszą, że od tyłu jak w tradycyjnej metodzie a inni, że najpierw przednie i już zgłupiałem:( Czy wszystko można robić przy wyłączonej pompie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum