Ta sama pozycja jest opisana w ROMie modułu świateł za pomocą liczby HEX. Podobnie jak każda pozycja pokrętła. Dokładnie to pokazywałem na filmiku. Obniżyłem lampę potencjometrem ustawiając w poz. 2, a później programowo zmieniłem programowalną wysokość dla tejże pozycji 2. W efekcie lampy się podniosły. Blink 2 mamy już od dawna opanowane. Te kierunki ofkoz.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 05, 2014 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Gru 05, 2014 19:39
longer86 napisał/a:
dobra to ja mam pytanie... nie mam tego ustrojstwa pod autem. W takim razie na jekiej zasadzie lampy mi się samopoziomują? nie mam Xenonów
to nie jest samopoziomowanie , tylko powrót do pozycji ustalonej regulacją . Po prostu silniczki krokowe się ustawiają. Po wyłączeniu silniczki wracają do pozycji wyjściowej. Ustawiają się , żeby można było ręcznie pokrętłem ustawić pożądany poziom lamp. To jest ustalanie poziomu , a co innego jest samopoziomowanie w oparciu o sygnały z czujników podwozia podczas jazdy.
[ Dodano: Pią Gru 05, 2014 19:39 ]
nie mylcie samopoziomowania z poziomowaniem lamp.
to nie jest samopoziomowanie , tylko powrót do pozycji ustalonej regulacją . Po prostu silniczki krokowe się ustawiają. Po wyłączeniu silniczki wracają do pozycji wyjściowej. Ustawiają się , żeby można było ręcznie pokrętłem ustawić pożądany poziom lamp. To jest ustalanie poziomu , a co innego jest samopoziomowanie w oparciu o sygnały z czujników podwozia podczas jazdy.
Dzięki.
HarryVip napisał/a:
Blink 2 mamy już od dawna opanowane. Te kierunki ofkoz.
eee rozumiem potrzeba Pasoftu? i jakiegoś kabla? taki od INPA czy inny?
a co innego jest samopoziomowanie w oparciu o sygnały z czujników podwozia podczas jazdy.
No tak właśnie mam zrobione. Też jest na YT. Nie działa w czasie rzeczywistym (nigdzie nie działa bo żyroskop by był potrzebny i silniczki co tydzień nowe), ale po zmianie sygnału z czujnika trwającego 20-40 sekund mój xenon sam zmienia położenie wiązki światła bez ponownego uruchamiania świateł czy silnika. To chyba jest samopoziomowanie Czy nie?
Wysłany: Pią Gru 05, 2014 21:53
HarryVip napisał/a:
po zmianie sygnału z czujnika trwającego 20-40 sekund mój xenon sam zmienia położenie wiązki światła bez ponownego uruchamiania świateł czy silnika. To chyba jest samopoziomowanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum