Wysłany: Wto Gru 09, 2014 11:10 [R75] Nie działa jedna strona ogrzewaania
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Zakładam nowy temat bo nie znalazłem nic na ten temat.
Zauważyłem że strona od pasażera nie grzeje t/z z wylotów od strony pasażera leci zimne powietrze gdy z lewej strony od kierowcy leci ciepłe powietrze nie zależnie od nastawy temperatury.Co może być grane
pokazałem to na zdjęciu
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 11:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Wto Gru 09, 2014 12:12 ]
nagrzewnica ma pionowe kanaliki połączone 2 równoległymi (na dole i górze ) i dlatego zatykanie zaczyna się od prawej strony , od pasażera . Ta część nagrzewnicy stopniowo zostaje wyłączana z obiegu.
Faktycznie dałem Ciała dzięki wielkie
Jak ja szukałem... aha wcześniej chyba stałem przy żubrze
Ale nie wiem czy sam to zrobię kurcze trochę zachodu z tym.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 21:15
artmati, płukanie to prostota
Odpinasz gumowe węże które są w grodzi podpięte do aluminionych rurek nagrzewnicy. I dalej już Twoja inwencja twórcza Ja to podpinałem długie węże do nagrzewnicy, jeden wkładałem do wiadra a drugi podłączałem do starej pompki, chyba od webasta. Do wiadra środek do płukania i jeden wąż od pompki do wiadra. Wypłukało wszystko
Tak jak piszesz te opaski mają jakieś uszczelki bo jutro od rana się za to zabieram a tak to bym cos kupił zanim to porozbieram.
No i mamy ciepełko trochę tam tego kamienia było ale się zmyło jak się to mówi.
Wkurzające są trochę te objemki do składania ale nie było najgorzej w sumie 6 godzin i parę browarów i po kłopocie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum