Wysłany: Pon Gru 08, 2014 22:43 [R400] Byl HGF po naprawie dalej jest zle...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam ostatnio mialem okazje kupic sobie roverka z silnikiem 1.4 16V z uszkodzona uszczelka pod glwica, zdjalem glowice (W LINKU FOTO) wydmuchalo na pierwszym i drugim cylindrze wiec splanowalem gowice kupilem nowa uszczelke Victor Reinz nie byla tania i wygladala o niebo lepiej niz ta stara... cienka z silikonem... zlozylem auto w sobote odpalilem dzisiaj i co? dalej to samo. Auto niby chodzi ladnie cisnienie oleju gasnie odrazu, ale wode wyrzuca, nie idzie go odpowietrzyc i wyrzuca plyn, z rury wydechowej czuc slodki zapach taki jak spalany plyn, i zeby tego wszystkiego bylo malo auto zjadlo 4 litry oleju w ciagu rodziny i kij wie gdzie jest... POMOCY!!!!! http://www7.zippyshare.com/v/62127126/file.html
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 08, 2014 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Usterki naprawione, przyczyna wycieku oleju stara uszczelka pod miska olejowa jutro ginam do sklepu po nowa, przyczyna braku mozliwosci odpowietrzenia ukladu? moj blad az wstyd sie przyznawac ze jestem mechanikiem ale na odwrot zalozylem termostat... Jestem prze szczesliwy ze udalo mi sie naprawic to autko musze ogarnac jeszcze pare spraw mechanicznych i na wiosne powinny byc pierwsze mody o czym bede sie chwalil na forum
no wlasnie bylo ale przeszlo po przelozeniu termostatu... dziwne to auto;p mialem wczesniej vaga wiec nie mam pojecia bladego o roverze, niby wszedzie mechanika jest taka sama ale jednak jest inaczej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum